mobile navigation menu icon
phone handle0885/826-438

Блог

Социологически и маркетингови проучвания – разликата между тях

surveys

Въпреки че използват един и същ изследователски инструментариум  между социологическите и маркетинговите изследвания има съществена разлика. Тя се състои в обекта на изследване.

още...
 
Базата данни в маркетинга

data baseМаркетинговата база данни е важен инструмент в работата на всеки маркетингов специалист. Доказателство за незаменимостта й дава Директният маркетинг, който не би могъл да се осъществи без нея.

още...
 
Стратегия и тактика в маркетинговото планиране

Marketing-PlanМаркетинговите планове на компаниите покриват различни времеви периоди. Сроковете на действие на на съотвения план зависи от отрасъла, от вида на фирмата, от конкретните цели,  задачи и проблеми.

още...
 
Ориентация към клиента

target group„Съществува само една вярна дефиниция за целта на бизнеса – да създаде клиент.“
Питър Дракър

още...
 
Тест за рекламно послание (по Котлър)

r poslanieПосланието в рекламата трябва да предава отличителната ценност на марката в думи и образи. Всяко послание трябва да бъде тествано пред целева аудитория с помощта на шест въпроса (според Филип Котлър):

още...
 
Аромамаркетингът - нов инструмент за повишаване на продажбите

МАРККОММ – Агенция за маркетинг и комуникации

smell„Миризмите действат на човешкия мозък като наркотик и непосредствено влияят на неговото мислене и на оценката на потребителското му поведение.”

Алан Хирш

още...
 
Как да изберем име на сайт

domainПонякога името на един сайт идва само, но в повече случаи, е добре да се обмисли много внимателно, за да „работи“.

още...
 
Петте М в рекламата

5MПетте М в рекламата помагат, когато трябва да се развива рекламата на компанията. Това означава, че се налага да се вземат решения по отношение на: мисия (Mission), послание (Message), медии (Media), пари (Money) и измерване (Measurement) на рекламата.

още...
 
Ролята на цветовете в дигиталното пространство

МАРККОММ – Агенция за маркетинг и комуникации

colorЦветовете дефинират нашия свят. Около 80% от света човек възприема през очите си. Това важи с особена сила за света на Интернет, където прекарваме все по-голяма част от времето си. Затова начинът на въздействие на цветовете е определящ в цялостния процес на проектиране на уебсайтове.

още...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Край >>

Страница 1 от 4
top